Labdarúgás: Taktika & Gazdaság

Labdarúgás: Taktika & Gazdaság

Miért van a középmezőnyben a Milan?

Elhibázott átigazolások és gyenge középpálya

2015. december 07. - Bence Laufer

bertolacci.jpg

Amikor Mihajlovic átvette az AC Milan irányítását, vegyes érzelmekkel fogadták a szurkolók. December elején sem feltétlenül rózsás a helyzet, hiszen 8. helyen áll a csapat és legutóbb a kiesőjelölt Carpit nem tudták megverni. Mi áll a botladozás hátterében? Hogy lehet az, hogy 90 millió Eurót költött a nyáron a piros-fekete alakulat, mégis vannak jelentős lyukak a keretben? Nézzük a Milan nyári érkezőit: 

milan_igazolas.jpg

  • Carlos Bacca, 29 éves, csatár, 30 millió Euró: 15 bajnokin 6 gól, 1 assziszt, kissé drága vétel, miközben Dzeko - AS Roma 15 millió Euró és Mandzukic - Juventus 19 millió Euró
  • Alessio Romagnoli, 20 éves, védő, 25 millió Euró: a védelem vezére lehet a következő 10 évben, kissé túlárazott, de még mindig a legvédhetőbb igazolás
  • Andrea Bertolacci, 24 éves, középpályás, 20 millió Euró: egy jó szezon a Sampdoriában, érthetetlen igazolás ennyi pénzért, ő látható az első képen, mint a Milan idei elhibázott igazolásainak szimbóluma
  • Luiz Adriano, 28 éves, csatár, 8 millió Euró: fél évvel a szerződése lejárta előtt jött ennyiért, 14 bajnokin 3 gól, megért ez a félév ennyit a Milannak?!
  • Antonelli & Kucka: 4,5 millió, balhátvéd és 3 millió Euró, középpályás, aprópénz középszerű játékosokért
  • José Mauri & Rodrigo Ely: ingyen jöttek a középpályára és a védelembe, a jövő emberei
  • Balotelli: be kell mutatni valakinek? kölcsönbe érkezett a Liverpooltól, kell ő végleg a Milanba?

Mihajlovic érkezése után a tavalyi 4-3-3-at átalakította és 4-3-1-2-ben kezdett el focizni a Milan. Alig telt el 15 forduló a bajnokságból, de azóta már játszott 4-3-3-ban és mostanában pedig 4-4-2-ben (!) is a Milan. Kapusposzton Donnarumma, Diego Lopez és Abbiati megfelelő, a csatársor és a szélsők is rendben vannak a Milanban. A védelem már problémásabb, de egy jól szűrő középpálya nagy segítség lenne. Így érkeztünk el  keret gyengepontjához: nincsenek jó középső középpályásai a csapatnak. 

milan_kozepkozep.jpg

A képen látható játékosok középszerűek, nem látszik meg az elköltött összeg nagysága. Még Bonaventurának is gyakran középső középpályást kellett játszania, hiszen a többiek sérültek voltak vagy lefelé lógtak ki a milánói gárdából. Ezen a poszton ráférne a Milanra az erősítés januárban, a mennyiséget fel kellene váltania a minőségnek. Lesz-e pénze erre a piros-feketéknek?

tabella_serie_a.jpg

Ha valamikor akkor most megérné megerősíteni a csapatot, hiszen rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, 5 csapat is küzd a bajnoki címért. Beszáll-e ebbe a versenyfutásba januárban a Milan? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://taktikagazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr258146498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása