Labdarúgás: Taktika & Gazdaság

Labdarúgás: Taktika & Gazdaság

Az Európai Aranycipő várományosai

Hihetlen teljesítmény a Shakhtar braziljától

2015. december 18. - Bence Laufer

aranycipo.jpgA Dortmund csatára, Aubameyang vezeti az Európai Aranycipő rangsorát! A második helyen a Shakhtar Donetsk brazil játékosa, Alex Teixeira áll, aki 22 gólt szerzett eddig az idei szezonban. Teljesítményének értékét növeli, hogy a 25 éves játékos nem csatár, hanem támadó középpályás és a 22 gólhoz mindössze 15 meccsre volt szüksége! 2010-ben 6 millió Euróért vette meg a Shakhtar, jelenleg 23 millió Euró a piaci értéke a mértékadó Transfermarkt.de szerint. Az elmúlt években megfordult a Shakhtarban: Willian (Chelsea), Douglas Costa (Bayern), Fernandinho (Man. City), Mkhitaryan (Dortmund) és Luiz Adriano (AC Milan). Vajon Teixeira melyik topcsapatban folytatja?

teix.jpg

Érdekes továbbá Nemanja Nikolic 5. helye, aki eddig 20 gólt szerzett a lengyel bajnokságban. Cristiano Ronaldo csak a 26. az Aranycipő jelenlegi ranglistáján, míg Messi nem fért fel a listára sérülése miatt. Ne legyenek kétségeink, a szezon végén mindketten ott lesznek az élmezőnyben!

A bejegyzés trackback címe:

https://taktikagazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr278182112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása