Labdarúgás: Taktika & Gazdaság

Labdarúgás: Taktika & Gazdaság

SZERENCSE KÉRDÉSE? NEM. AMATŐRIZMUS!

Csatárproblémák a Manchester City háza táján! Lesz-e így PL győzelem?

2015. december 06. - Bence Laufer

Simán kikapott 2-0-ra a Manchester City a Stoke otthonában az angol bajnokság 15. fordulójában. 

A City keretében mindössze két igai center található: Agüero és Bony. Az argentin rendkívül sérülékeny, Bony pedig nem képes gólokkal pótolni a hiányát. Vajon megengedheti-e magának a világ egyik leggazdagabb csapata, amely 200 millió Eurót költött a nyáron és 500 millió Eurót ér a kerete, hogy csak két csatára van? Pellegrini a korábbi években leginkább a dél-amerikai 4-2-2-2-es formációban hitt, de az idei évben szinte kivétel nélkül 4-2-3-1-ben játszik a csapat, ehhez elégnek gondoltak két csatárt a keretben és elengedték Joveticot, Dzekot és Negredot. Jól jelzi a problémát, hogy idén már 12 meccsen játszott a 19 éves nigériai Iheanacho, az Aston Villa ellen pedig Bony sérülése után De Bruyne játszott amolyan hamis 9-est (rá egyébként eddig nem lehet panasz: 23 meccs, 10 gól, 11 assziszt).

Miért nem próbálja ki Pellegrini centerként Sterlinget, aki tavaly gyakran játszott azt a Liverpoolban, bár nem sok sikerrel? Kell-e csatárt vennie januárban a Citynek? Veszélyeztetheti-e bárki a City bajnoki címét, akik még így is a 2. legtöbb gólt rúgták a PL-ben és továbbjutottak 5 kör után a BL csoportjukból?!

A bejegyzés trackback címe:

https://taktikagazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr238144074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása